Откриват зимната сесия на 49-ото Народно събрание. Първото редовно заседание на

...
Откриват зимната сесия на 49-ото Народно събрание. Първото редовно заседание на
Коментари Харесай

Депутатите се завръщат от ваканция, старт на новата сесия на Народното събрание

Откриват  зимната сесия на 49-ото Народно заседание . Първото постоянно съвещание на Народното събрание за 2024 година е  планувано за 09:00 ч.

Съгласно правилника на Народното събрание депутатите бяха във  ваканция  за коледните и новогодишните празници  от 22 декември до 10 януари. 

Всяка сесия на Народното събрание се открива с  химна  на България и химна на Европейския съюз. След това по традиция парламентарните групи правят  изявления  за целите си през новия политически сезон.

В проектопрограмата за двете пленарни съвещания тази седмица е включено първото четене на промени в  Закона за протекция и развиване на културата  и промени в непрекъснати комисии.

Предвидено е  изслушване  на ръководителя на  Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов  относно покачването на цените на водата приблизително с 15 % от 1 януари 2024 година Искането за чуване е импортирано от депутати от парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “.
В  петък  от 9:00 ч. е предвиден  блицконтрол , в който съгласно парламентарния устав вземат участие премиерът  Николай Денков  и вицепремиерът  Мария Габриел . След това от 11:00 ч. ще има постоянен парламентарен надзор с присъединяване на министри.
В плана на дневен ред е още първото четете не промени в  Закона за професионалното обучение и образование,  в Закона за признание на  професионални   квалификации , в Закона за висшето обучение и в Закона за предучилищното и учебното обучение.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР